2 Kasım 2010 Salı

KİŞİSEL BİR BİLGİSAYAR TOPLANMASI

Bilgisayar alırken çok farklı terimlerle karşılaşırız.Ne anlama geldiğini bilmediğimiz ama bunları öğrene biliriz.Mesala:
ANA KART ALIRKEN:Ana kart alırken kaliteli olmasına dikkat etmeliyiz.çünkü bütün bilgisayar parcaları buraya bağlanır ve bağlantı sağlanır.Firma olarak Asus,MSI,Gigabyte,Abit,chaintech.ama genel olarak gigabyte daha çok tercih ediliyor
HDD(HARD DİSK) ALIRKEN:Hersey bu birimde barınır.Eğer oyun,müzik,film seviyorsak daha büyük HDD kullanmalıyız.firma olarak seagate tavsiye ediliyor.çünkü sessiz çalışmamız,hız ve garanti bakımından.
CPU(İŞLEMCİ) ALIRKEN:Bilgisayarda yapmış olduğumuz tüm hareketler CPU sayesinde sağlanır.Bu alanda iki firma  yarısıyor.bunlar AMD-İNTEL.
RAM ALIRKEN:işlemciden sonra bilgisayarın hızına çok büyük etki eder.alırken anakart ile uyumuna çok dikkat ediklmeli.OEM ramlar tercıh edilebilir.Çünkü bozulma ihtimali düşüktür.
EKRAN KARTI ALIRKEN:yüksek verim alabilmek için iyi bir ekran kartı alınmalı.PCI-E ekran kartı için anakartınıza PCI-E destekli bir anakart olması gerekir.
OPTİK OKUYUCU ALIRKEN:CD,DVD okuma ve yazma birimleridir.PHİLİPS,SAMSUNG,LG tercıh edebıliriz.Dvd-rawlar günümüzde hem kullanım hem fiyat açısından çok idealdir.
LCD ALIRKEN:LCD alırken bir kac seye dikkat etmeliyiz.
1-Kontrsat,parlaklık ve çözünürlüğü en yüksek olanı.
2-Tepkime süresi en düşük olanı.
3-Görüş açısından en iyi yüksekliği vereni.
PSU(POWER SUPPLY):Güçlü bir PSU alınmalıdır.mesala 400 wattlık.Eğer 8800 gt gibi ekran kartı alacaksanız 550 watt tavsiye edilmektedir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder